Voor de echte bbq liefhebber

Langzamerhand begint het weer mooier weer te worden en dat bekent dat het ook weer snel tijd wordt op de barbecue klaar te maken voor gebruik. Het is voor sommigen misschien weer even geleden sinds ze hiervan gebruik hebben gemaakt, des te meer redenen om van de eerste keer eens wat bijzonders te maken. En hoe maak je de eerst bbq van het jaar nog bijzonderder dan gebruik te maken van een nieuw, mooi stuk vlees? Mocht je hiervoor interesse hebben maar niet weten hoe of wat, dan kan dit je misschien verder helpen.

Minder basic

Voor veel mensen ziet een barbecue er hetzelfde uit. Vaak bevat het dezelfde stukken vlees, dezelfde bijgerechten en zit er dus niet veel afwisseling en/of spanning in. Hier kan verandering in komen door langzaamaan wat dingen te verwisselen voor wat anders. Een simpelere manier is al om vlees te wisselen voor ander soort vlees. Ruil iets in voor bijvoorbeeld iets onbekender vlees, zoals bavette. Bavette begon als een soort vergeten vleessoort, maar is eigenlijk uitgegroeid tot een populairder stuk vlees onder bbq-liefhebbers. Mocht je het niet kennen is dat natuurlijk geen probleem, want er is altijd de mogelijkheid om je te verdiepen in nieuwe dingen, zo ook in nieuw vlees.

Geef een draai aan vlees

Voor nu wordt er weer even ingehaakt op bavette om een voorbeeld te geven van nieuwe ideeën over wat je met vlees kunt doen. Sommige stukken vlees kennen namelijk verschillende manieren van bereiden en ook kent het verschillende gerechten die je met het vlees kunt bereiden en daar is bavette er eentje van. Bavette is een lang en plat stuk vlees, wat ervoor zorgt dat je er eigenlijk allerlei kanten mee op kunt. Je kunt het bijvoorbeeld inruilen voor een rollade. Qua smaak heeft het vlees niet veel nodig omdat het van zichzelf al er veel smaak heeft. Toch is er iets wat erg essentieel is als het aankomt op de bereiding van bavette en dat is het snijden ervan. Je moet bavette op de juiste manier snijden anders komt het vlees niet goed tot zijn recht. Dit is dus ook al een hele kunst.

Ga aan de slag

Mocht je interesse hebben opgedaan voor dit stuk vlees, dan bestaat er natuurlijk een mogelijkheid tot bavette kopen. Het is erg gemakkelijk, vooral bij The Butchery. Het enige wat je hoeft te doen is je favoriete ras en cut aan te geven en The Butchery gaat gelijk voor je aan de slag. Het vlees wordt op een manier aan je geleverd waardoor het de smaak extra goed behoud en ook levert The Butchery enkel vlees van rassen die een goed leven hebben gehad. Iets wat toch erg belangrijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *