super lekkere koffie

Als de koffie van het koffieautomaat bedrijf op werk niet naar wens is dan is het handig om een manier te vinden die simpel en efficient is. Een manier waarmee je van koffie op werk kan geniet maar het zelf zet. Hier vindt je 2 manieren waarop je koffie kan zetten op werk die makkelijk en simpel zijn.

Pour over techniek

Velen zweren bij deze techniek en zeggen dat het de beste methode is voor een heerlijke maar ook aromatische en complexe koffie. 

  • Kook eerst water in een waterkoker
  • Als je hele bonen gebruikt hoor je deze eerst te malen totdat deze een egale tafelzout consistentie heeft.
  • Spoel je filterhouder af en je filter, zodat er geen nare nasmaak in je koffie komt. Met warm water zorg je er ook voor dat de houder warm wordt, waardoor je koffie minder snel afkoelt.
  • Vul het filter met de gemalen koffiebonen en zorg ervoor dat er een vlak oppervlak komt. Als het water uit de waterkoker een minuut lang heeft gestaan kan deze langzaam en regelmatig over de gemalen koffiebonen gegoten worden. Het mengsel moet geheel verzadigd worden en er wordt vanaf het midden naar de buitenkant geroteerd. Je stopt met het gieten van water als het filter begint te druppelen. Met deze techniek ‘ontgas’ je als het ware de koffie, voor een betere smaak.
  • Wanneer je bijna klaar bent voeg je de rest van het water toe en laat je alles 3 tot 4 minuten uitdruppelen, hierna verwijder je je koffie houder van je kopje en kan je een lekker kopje koffie drinken!
Koffie

De franse pers

De franse pers is een analoog onder koffiezetapparaten, omdat je hier geen stopcontact nodig voor hebt, maar koffiezetapparaten, zoals nespresso en dolce gusto hetzelfde concept hebben als de franse pers.

  • Kook eerst water in een waterkoker
  • Als je hele bonen gebruikt hoor je deze eerst te malen totdat deze een egale paneermeel consistentie heeft. Deze is groffer dan de pour over techniek, omdat met veel gruis er veel in de koffie blijft hangen.
  • Voeg het water toe aan de franse pers, waar zich ook al de gemalen koffie bevindt. Daar kan je goed roeren door de franse pers voor ongeveer 4 minuten. Hierna kan je langzaam de pers indrukken, zodat de koffie gronden gescheiden worden van de koffie.
  • Hierna kan je de koffie serveren vanuit de franse pers, maar als je je koffie niet gelijk wilt drinken dan moet je het niet in de franse pers laten, want de koffie gronden zullen de koffie bitterder maken dan je gewenst hebt.

Bron:

https://www.giocoffee.nl/