Pure

Voor veel mensen is koffie erg geliefd. Ben je zelf ook koffieliefhebber? Dan weet je dat het belangrijk is dat je de beste kwaliteit koffie besteld die je kunt bestellen. Maar hoe kun je de beste koffiebonen bestellen? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Je leest het hier! 

Koffiebonen kopen

koffiebonen bestellen

Je moet uiteraard beginnen met het doorlezen van het etiket. Hierbij is het belangrijk dat er genoeg informatie op het etiket staat. Staat er weinig op? Dan is het maar de vraag of het om hoge kwaliteit koffie gaat. Er moet namelijk opstaan waar de koffie vandaan komt. Dus waar zijn de bonen gekweekt? En waar is het verder verwerkt? Hieraan kun je zien dat de koffie met zorg is gemaakt en dat er niet zomaar een aantal regio’s zijn uitgekozen. Daarnaast is de datum wanneer het geroosterd is belangrijk. Heb je goede kwaliteit koffie? Dan kun je deze datum controleren en kun je de versheid inzien. Koffie moet eigenlijk binnen een maand na het roosteren worden geconsumeerd. Dus let hier altijd even op voordat je het koopt. 

Koffie

Ten slotte hebben we nog een algemene tip over het koffielabel. Het werkt meestal zo dat hoe meer informatie erop staat, hoe meer zorg eraan besteed is. Daarom zal je bij hoge kwaliteit koffie vaak veel informatie op het label vinden. Denk aan de datum dat de bonen zijn geoogst, hoe de bonen zijn geroosterd en de verbouw temperaturen van het kweken van de bonen.