Flammkuchendeeg

Flammkuchendeeg

Eigenhandig een heerlijke flammkuchen maken? Gebruik kant-en-klaar deeg

Flammkuchen is een gerecht dat oorspronkelijk uit het grensgebied tussen Frankrijk en Duitsland (rond de Elzas en Baden) komt. In Nederland staat dit gerecht dus met name bekend als flammkuchen, in Frankrijk zul je een tarte flambée moeten bestellen als je een flammkuchen wilt. Hoe dan ook, het zelf bereiden van een flammkuchen is makkelijker dan menigeen denkt en daarmee reuze aantrekkelijk, want een zelfgemaakt exemplaar kun je beleggen hoe je maar wilt en is, als je althans verse ingrediënten gebruikt, ook gezonder. Het ingrediënt waarbij dit laatste van minder belang is, is het deeg. Flammkuchendeeg kun je dan ook uitstekend kant-en-klaar bestellen, zeker als je deeg weet te vinden waar geen potentieel nadelige stoffen zoals conserveringsmiddelen, kleurstoffen en smaakversterkers in zitten. Het gebruik maken van dit voorbereide deeg heeft verder uiteraard als voordeel dat je minder tijd kwijt bent aan de bereiding. 

Wat als je tussen de deegplakken papiervellen vindt?

Als je een pakje kant-en-klaar flammkuchendeeg koopt, dan zou het kunnen dat je tussen de deegplakken dunne velletjes papier vindt. Sommige mensen zien dit papier als bakpapier aan. Dit is echter onterecht; dit papier kun je dus niet in de oven meepakken. Deze velletjes zijn louter bedoeld om de deegplakken vers te houden en niet aan elkaar te laten plakken.

Tips wat betreft de toppings voor een flammkuchen

Flammkuchendeeg

Een typische, authentieke flammkuchen is vaak belegd met toppings als spek, uien en crème fraiche. Net als bij bijvoorbeeld een pizza zijn er bij een flammkuchen echter natuurlijk talloze opties wat betreft toppings. Zo kun je je toppings aanpassen op je smaak, zodat je misschien voor alleen maar zoete of juist hartige ingrediënten gaat. Toppings die hoe dan ook bij de basis van een flammkuchen passen zijn onder meer dadels, aardappelen en geitenkaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *