IPA bier

IPA bier is oorspronkelijk in Engeland ontstaan. Een Britse bierbrouwer kwam om het idee om veel meer hop aan bier toe te voegen en het alcoholpercentage te verhogen. Hierdoor ging het bier langer mee en bleef het wel houdbaar gedurende de zeereis van vier maanden die de Britse soldaten naar India aflegden. Tegenwoordig zijn er heel veel varianten op dit bier ontstaan die we kunnen onderverdelen in drie verschillende soorten.

English IPA bier

Zoals je nu weet is het IPA bier oorspronkelijk in Engeland ontstaan. Het is dan ook niet zo vreemd dat er inmiddels al enorm veel variaties op dit bier zijn en dit nog steeds erg populair is. English IPA bier heeft een geroosterde en fruitige smaak. Er wordt niet heel veel aromatische hop gebruikt in dit soort IPA bier en er wordt juist meer mout aan toegevoegd.

American IPA bier

In Amerika is IPA bier inmiddels een van de meest gedronken speciaalbieren. Het is dan ook niet zo vreemd dat er ook een Amerikaanse variant is: American IPA bier. In Amerika wordt het IPA bier gemaakt met verschillende Amerikaanse hopsoorten. De smaak van bier is daardoor meer hoppig en het ruikt vaak naar citrusvruchten en tropische vruchten, terwijl de smaak bitter is. Aan deze Amerikaanse variant wordt juist minder mout toegevoegd.

Imperial IPA bier

Het derde soort IPA bier is Imperial IPA Bier of dubbel IPA bier. Aan dit bier is nog meer hop toegevoegd en het is ook sterker bier. Meestal ligt het alcoholpercentage van Imperial IPA bier boven de 7,5%. Door de extra toevoeging van hop heeft dit bier een echte verse hop smaak.