Dit moet je weten over een Pinot Grigio

Weet jij al wat een Pinot Grigio is? Veel mensen hebben deze wijn nog niet in handen gehad, terwijl het jou toch voldoende smaak kan geven. Als je een speciale gelegenheid hebt, is dit een wijn die dus niet in jouw assortiment mag ontbreken. De wijn zelf is gemaakt van een witte druif, waardoor het bij veel verschillende gerechten gaat passen. Je kunt deze wijn terugvinden in het assortiment van verschillende winkels. Denk daarbij aan Flesjewijn.com. Maar wat is het eigenlijk voor wijn en wat maakt deze nou zo goed? Ontdek het snel. 

De herkomst van de Pinot Grigio 

De Pinot Grigio is een witte wijn, welke afkomstig is uit Italië en Frankrijk. De druif is familie van de pinot noir, de blauwe druivensoort uit Bourgogne. Je kunt de wijn niet herkennen aan de smaak. Er is namelijk geen typische smaak te vinden. Zo kun je een droge witte wijn vinden, maar ook een zoete. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen de Grigio en Gris. De Gris is afkomstig uit Elzas in Frankrijk en de Grigio uit Veneto in Italië. Qua druif ga je hier geen verschil in merken, alleen de smaak kan anders zijn. Dit komt door de omgeving waarin de druif geteeld is. 

Bij verschillende gerechten te gebruiken 

Je kunt de Pinot Grigio bij veel verschillende gerechten schenken. Als je de Franse variant hebt, dan is het een krachtige wijn, welke voornamelijk bij krachtiger eten geschonken kan worden. De volle smaak kan anders de rest van de smaken tenietdoen. Het wordt daarom vaak bij Aziatisch, kip of kalkoen gegeten. De Italiaanse variant is iets frisser en bevat van nature veel suikers. Daarom kun je deze ook als aperitief drinken of bij een kaasplankje nuttigen. Het is verstandig om deze smaken goed te onthouden, zodat je van iedere maaltijd een feest kunt gaan maken. 

Voor iedere wijnliefhebber geschikt 

Het is belangrijk dat je voor jezelf gaat bekijken of de Pinot Grigio bij je gaat passen. Over het algemeen zal het bij iedere wijnliefhebber een goede toevoeging aan de wijnkast zijn. De vollere smaak zorgt ervoor dat je weer een geheel andere beleving krijgt. Alleen betekent dit dus ook dat je goed moet gaan kijken met welke gerechten je hem gaat schenken. Het is immers zonde als er geen geheel wordt gemaakt van de maaltijd. Een goede balans is daarom een vereiste. 

Iedereen lust hem 

Het beste aan de Pinot Grigio van www.flesjewijn.com is dat vrijwel iedereen de wijn lust. In tegenstelling tot veel andere wijnen, waarbij de smaak sterk van elkaar verschilt, kan dit ook de enige wijn zijn die je in huis aan kunt bieden. Als je wijn lust, lust je deze ook. Mocht je dus nieuwe soorten aan willen schaffen, dan mag deze niet ontbreken in jouw lijstje. Een professional kan jou ook altijd adviseren over de wijnen, waardoor je nog beter weet waar je aan toe bent. Je zult geen spijt gaan krijgen van de keuze die je gemaakt hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *