Sous vide is een manier van koken die uit de sterrenrestaurants is overgewaaid. En nu kun je het zelf, in je eigen keuken, ervaren! Het concept is heel simpel, je gaart je eten op een lage temperatuur in een vacuüm verpakt zakje in een pan water. Op deze manier blijven smaken behouden en krijgt je eten net even iets extra’s. Door deze manier van koken toe te passen in jouw eigen keuken kun je je gezin of gasten keer op keer verrassen met een restaurantwaardig menu. Daarom staat jouw kast ook vol met sous vide boeken met daarin de allerlekkerste recepten. Die helemaal niet moeilijk zijn om te maken, maar wel hemels lekker zijn om op te eten. 

Jouw boekenkast vol met verrukkelijke recepten

Kookboeken zijn een perfecte bron voor nieuwe ideeën en recepten. Je hebt ze altijd bij de hand wanneer je ze in je boekenkast hebt staan. Organiseer je een leuk etentje dan kun je helemaal los gaan met nieuwe receptjes. Wanneer je sous vide boeken gebruikt zie je ook direct welk voedsel dezelfde temperatuur nodig heeft om gaar te worden. Die zakjes kun je dan met elkaar tegelijk in de sous vide bak leggen. Ideaal natuurlijk wanneer je meerdere recepten uitwerkt. Maak de lekkerste asperges of kip die zo sappig is dat je je vingers erbij opeet. Een bijzonder lekkere varkenshaas met champignonsaus om je gasten echt te verrassen. Iedereen zal met een gelukkig gevoel terug kijken op jouw etentje.  

Geef jezelf ideeën met unieke Sous Vide boeken

Er zijn natuurlijk ontelbaar veel kookboeken te koop, maar sous vide boeken zijn net even anders. Omdat je de gerechtjes of het voedsel apart in zakjes gaart is het een geheel andere manier van koken. Neem nou bijvoorbeeld gamba’s met knoflook. Je doet de gamba’s met knoflook en olijfolie in een vacuümzak en gaart deze in de Sous vide bak. Na een half uurtje heb jij de aller lekkerste gamba’s op tafel staan die je ooit in je hele leven gegeten hebt. Je kunt zelfs in een weckpot uitjes inmaken, zodat je ze voor een langere periode kunt bewaren en aan vele gerechten kan toevoegen. 

Smullen doe je nooit gehaast!

Door sous vide te koken heb je wel een beetje geduld nodig. Je gaart je eten namelijk op een lage temperatuur en dat kost even iets meer tijd. Maar het voordeel is dat je, nadat je het eten in de vacuüm zakjes hebt gedaan en in het water bad hebt gelegd, je eigenlijk niets meer hoeft te doen zelf. Met de temperatuur juist ingesteld kan er niets meer mis gaan. Ondertussen dek je de tafel en heb je zelfs tijd over om een prachtig bloemstuk te maken voordat je gasten komen. Je loopt zelfs niet met een oververhit hoofd rond te rennen, maar je bent juist de rust zelve. Jouw sous vide heeft al het werk al uit je handen genomen waardoor jij het meest relaxte menu ooit hebt gemaakt. En dat met alle heerlijke recepten uit de sous vide boeken!