4x inspiratie om met je high speed blender aan de slag te gaan

Nu steeds meer mensen een high speed blender hebben, kom je ook vaker blender recepten tegen die je alleen met dit type blender kunt maken. Wanneer jij nog een oude blender hebt, of wanneer je een nieuwe blender wilt gaan kopen, dan is een high speed blender zeker het overwegen waard. Door de krachtige motor en sterkere materialen, krijg je veel waar voor je geld. Je hebt opties die een normale blender niet bieden, zoals het malen van ijs, noten of harde groentes en fruit. In dit artikel krijg je 4x inspiratie om dingen met je high speed blender te maken. 

1. Zelf notenpasta maken

Notenpasta is heerlijk en gezond. Als je veel sport zul je blij zijn om te horen dat dit veel eiwit bevat. Je kunt zelf kiezen welke noten je gebruikt en of je één soort of meerdere soorten noten gaat gebruiken. Als smaakmaker voeg je bijvoorbeeld cacao, vanillepoeder, kaneel of rozijnen toe. Voeg een beetje zout en kokosvet toe voor een intensere smaak en een betere smeerbaarheid. Met een high speed blender met een goede motor zou je moeiteloos door de noten heen kunnen komen. Door het zelf te maken, is de notenpasta goedkoper dan die je in de winkel koopt, en heb je minder toevoegingen erin zitten. Doe de notenpasta in een potje om hem goed bewaarbaar te houden.

2. Je high speed blender als sap maker gebruiken

Iedereen kent de blender als ideale smoothie maker. Maar een high speed blender als sap maker gebruiken kan ook. Het is zelfs gezonder dan sap uit een echte sapmaker. De vezels en schillen blend je namelijk mee. Pulp wordt niet gescheiden, zoals in een sapmaker wel het geval is. Naast de bekende sapjes zoals appelsap zelf maken, kun je ook groentesap maken. Een high speed blender kan door wortels heen malen om een frisse wortelsap te maken. Voeg citrusfruit toe en wat zout om de wortelsap een lekkere smaak te geven. Met zelf sap maken, kun je eindeloos gaan variëren en heerlijke zelfbedachte combinaties uitproberen.

3. Snel soep maken

Wanneer je soep wilt maken, doe je normaal de ingrediënten in kleine blokjes in de pan, je kookt ze en daarna pak je de staafmixer om er een gladde soep van te maken. Met een high speed blender draai je de werkwijze om. Je vermaalt eerst de ingrediënten in de blender waarna je de soep aan de kook brengt. Hierdoor zijn de groentes veel sneller zacht waardoor je sneller soep maakt. Je gebruikt bovendien minder gas of elektriciteit, dus je bent ook nog eens duurzaam en voordelig bezig.

4. Crush zelf ijs

Je kunt met een high speed blender ijs crushen. Hierdoor kun je heerlijk thuis cocktails maken of in de zomer een lekkere koude smoothie maken. Doordat je ijs kunt crushen, kun je de smoothies een dikkere structuur geven zonder dat je banaan hoeft toe te voegen. Een groene smoothie op de juiste dikte brengen is met een blender een stuk makkelijker. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *